LEEFSTIJL/FITSURANCE

 

Doelgroep

  • Consumenten die hun leefstijl willen verbeteren
  • Organisaties die gezonde medewerkers willen en inzetten op het verbeteren van de leefstijl

 

Aanleiding

Nederland telt bijna 10 miljoen chronisch zieken, waarbij het grootste deel leefstijl gerelateerd is. Een gezondere leefstijl kan veel chronische ziekten voorkomen of uitstellen, en klachten doen verminderen. Het probleem is echter dat veel individuen niet weten welke leefstijlaanpassingen de juiste impact zullen hebben. Een leefstijlcoach kan hierbij een uitkomst bieden middels een gecombineerde leefstijlinterventie (GLI) die sinds medio 2018 in het basispakket is opgenomen. De GLI is een stap in de goede richting maar er is een aantal knelpunten. Zo heeft de leefstijlcoach een gebrek aan inzicht in de persoonlijke gezondheidsdata en de precieze impact die de coaching op de gezondheid van de coachee heeft. Daarnaast dient de leefstijlcoach veel handmatig administratief werk te verrichten om alle data te verwerken en analyseren.

 

Het nieuwe platform ‘3D Lifestyle Coaching’

Om aan deze problemen tegemoet te komen heeft Fitsurance een nieuw platform ontwikkeld. Dit nieuwe platform zal leefstijlcoaches in staat stellen om de gezondheidsdata van hun coachees te monitoren, te analyseren, en te integreren met hun huidige leefstijl coaching tot zogenaamde datagedreven digitale leefstijlcoaching. Hierdoor kunnen de coaches gerichter en persoonlijkere adviezen geven op basis van de persoonlijke behoeften, data en doelen van hun coachees, met de focus op preventie. Daarnaast zal het platform ook de coachees in staat stellen om hun eigen gezondheidsdata te beheren en te delen met hun leefstijlcoach, waardoor ze meer controle hebben over hun gezondheid en leefstijl. Op deze wijze ontstaat datagedreven leefstijlcoaching.

 

Eigen biomedische kluis

Het nieuwe platform zal beveiligd worden door privacy-by-design. Dit betekent dat iedere gebruiker een eigen data-kluis krijgt, waarin hun persoonlijke gezondheidsdata veilig wordt opgeslagen en alleen toegankelijk is voor henzelf en hun leefstijlcoach wanneer de persoon dat wilt. Er zullen strenge beveiligingsmaatregelen worden genomen om ervoor te zorgen dat de privacy van de gebruikers te allen tijde wordt beschermd.

 

Partner

  • Fitsurance